Sebastian White Testimonial

sebbi after

 

Mitt navn er Sebastian White, jeg er 20 år og kommer fra Sandnes. I 2009 begynte jeg å trene på Ganddal Atletklubb. På det tidspunktet syklet jeg aktivt BMX, og trente styrke i hovedsak med tanke på syklingen. Styrketreningen var det første året mindre strukturert og framgangen så som så. I løpet av sommeren 2010 kom jeg i kontakt med en halvgal amerikaner kalt Trevor, som nettopp hadde kommet til Norge og begynt å trene på Ganddal AK. Alle som var til stede på dette treningssenteret la merke til Trevors litt uvanlige treningsmetoder og særegne stil. Det ble kastet på sandsekker, Trevor sprang rundt på hendene og hylte og skreik under hele treningsøkten. Ganddal var ikke vant med slik amerikansk entusiasme og uortodokse treningsformer.

 

Jeg kom litt i snakk med Trevor og forstod at han var veldig interessert i trening og kosthold, og hadde en plan om å åpne sitt eget gym. Helt fra starten av har jeg blitt fortalt at det viktigste for å oppnå framgang er å ha en fast plan og en struktur i treningen. Det første året mitt med trening manglet i stor grad dette. Da jeg hørte om Trevors planer om et eget konsept med personlig trener, ble jeg umiddelbart fristet av tanken. Jeg ønsket å utvikle potensialet mitt i større grad enn jeg hadde klart tidligere og valgte derfor å ta sjansen på Trevor som en av hans første klienter.

 

I første omgang hadde vi sammen fokuset på å gjøre meg sterkere, raskere og mer smidig i forbindelse med BMX-syklingen min. Allerede i 2009 hadde jeg slitasjeskade i leggene fra sykling og tidligere trening, så vi jobbet sammen for å trene rundt denne skaden og prøve å forebygge uten å forverre skaden. Jeg fikk individuelt tilpasset opplegg for å få til dette, og det hjalp meg i stor grad. Men etter en tid forsvant entusiasmen for sykling i takt med at slitasjeskaden ikke ville gi seg så lenge jeg drev med BMX. Samtidig ble jeg mer opptatt av å yte maksimalt på trening sammen med Trevor og la mer vekt på kosthold for å øke mer i eksplosiv styrke og ikke minst muskelmasse.

 

Da jeg begynte å trene sammen med Trevor i 2010 var jeg ca 85 kg og maksløft i basisøvelsene lå på rundt 140kg knebøy, 120kg benkpress og 160kg markløft. I løpet av 2011 og 2012 gikk jeg med jevn fremgang opp til ca 105kg kroppsvekt, hvor det aller meste av denne økningen har vært muskelmasse. For å teste styrken vår etter noen måneder med personlig trener ble jeg, sammen med noen kompiser, med på Julestevnet på Ganddal AK i 2010. Der løftet jeg 155kg i knebøy, 130kg i benkpress og 185kg i markløft. Ca 10kg seinere på samme stevne i 2011 løftet jeg 180kg i knebøy, 140kg i benkpress og 215kg i markløft.

Året 2012 ble preget av en operasjon jeg hadde i beinet på våren. Jeg ble sittende hjemme og kunne ikke trene noe særlig på mange uker. Samtidig mistet jeg 7-8 kg kroppsvekt rett før sommeren. Mot høsten var jeg veldig klar for å komme meg opp og forbi det nivået jeg var på året før, og fikk hjelp av Trevor til å fikse særlig knebøyen etter et par måneder med å sitte i ro med beina. Men månedene med trening før Julestevnet 2012 ga resultater. Jeg endte på 200kg i knebøy, 160kg i benkpress og 220kg i markløft med en kroppsvekt på 104,20kg.

 

Med mye fokus på eksplosiv styrke, særlig i basisøvelsene endte jeg opp med å prøve meg på styrkeløft fra begynnelsen av 2012. Med god hjelp fra Trevor og SC med tanke på treningsplan, kosthold og motivasjon, og hjelp med utstyrstrening fra Ganddal Atletklubb debuterte jeg på klubbstevne i april 2012 med løftene 225kg knebøy, 180kg benkpress og 230kg markløft. Satsingen på styrkeløft videre utover 2012 og begynnelsen av 2013 har så langt gitt gode resultater. Blant annet har jeg blitt Regionsmester i styrkeløft og benkpress, Syd-Norsk mester i benkpress, 4. plass i JR-NM 2012 og fått plass på regionslaget i styrkeløft fra 2. halvdel av 2013. Mine gjeldene personlige rekorder er nå på 260kg knebøy, 195kg benkpress og 250kg markløft (705kg sammenlagt).

 

Hele veien gjennom treningen har riktig teknikk og utførelse vært i fokus. Jeg tror det – sammen med varierte øvelser for styrke og bevegelighet har vært viktig for at jeg har kunnet fortsette å øke i styrke og muskelmasse uten å utvikle skader. Foruten om det fysiske, så er mental styrke- og trening kanskje like viktig. Enkelte treningsøkter kan være tøffe mentale påkjenninger, som du merkbart lærer mye av. Du lærer å kjenne deg selv, kjenne dine grenser, og strekke dine grenser (mentalt og fysisk). Dette er viktige personlige egenskaper du kun kan lære av erfaring og hardt arbeid. Trevor og Strength and Conditioning kan hjelpe deg på lang vei med å nå målene dine, men det fungerer kun hvis du ønsker å oppnå mestring selv.

 

For meg har treningen sammen med Trevor og SC ført til mer enn bare økte prestasjoner i mine idretter. Treningen har også gjort meg sterkere mentalt og lært meg å overkomme fysiske og mentale utfordringer på en ny måte. For meg er nå treningen en del av mitt liv og min hverdag. Jeg har opplevd at min nye livsstil har forbedret livskvaliteten min, og nå er muligheten her for deg å gjøre det samme!

 

Sebbi heavy lifting